Haal alles uit uw actieradius

Honderd jaar geleden reden er wereldwijd duizend elektrische auto’s. Wegens de energiedichtheid van de accu’s (deze waren namelijk vele malen kleiner) verdwenen de elektrische auto’s al snel uit het straatbeeld. Nu, honderd jaar later, heeft de elektrische auto zich in een hoog tempo ontwikkeld. Het aantal kilometers dat u kunt rijden op een volle accu – oftewel de actieradius – is groter dan ooit. Wij hebben nog een aantal tips om het maximaal aantal kilometers met uw elektrische auto te rijden.

 

Tip 1: One Pedal Drive

Het grote verschil met benzine of dieselauto’s is het regeneratief remmen met een elektrische auto. Dit houdt in dat de auto zelf afremt op het moment dat u uw voet van het pedaal haalt. Feitelijk gebruikt u uw gaspedaal als rempedaal, oftewel ‘One Pedal Drive’. Door op tijd uw gas los te laten regenereert de auto energie die weer in de accu’s opgeslagen wordt. Probeer het rempedaal zo min mogelijk te gebruiken, want u remt af via de elektromotor en het kost extra energie om een afgeremde auto in beweging te krijgen.

Tip 2: Pas uw snelheid aan

Natuurlijk mogen we in Nederland tegenwoordig op sommige stukken 130 km per uur rijden. Maar het verschil in verbruik tussen 100 km per uur en 130 km per uur is al 15% in meerverbruik. Probeer liever iets langzamer en constante snelheid te rijden met uw elektrische auto. Het scheelt weinig in reistijd, maar wel enorm in verbruik.

 

Tip 3: Accelereer met mate en rijd vloeiend

Een elektrische auto accelereert snel, maar dit gaat wel ten koste van de actieradius. Het is bij veel elektrische auto’s mogelijk om de instellingen aan te passen, zodat de auto vloeiender accelereert. Dit in combinatie met adaptieve cruise control zorgt voor een lager verbruik en een comfortabele rijstijl.

 

Tip 4: Verwarm of koel de auto wanneer deze is ingeplugd

Tegenwoordig kunnen we de functies van een auto bedienen via een app op de telefoon. Denk aan het voorverwarmen van de auto. Het is mogelijk om de climate control zo in te stellen dat uw auto op exact de juiste temperatuur is wanneer u weg wilt rijden. Maar, doet dit wel wanneer uw auto is ingeplugd, zodat het niet ten koste gaat van de actieradius.

 

Onderstaand vindt u een aantal nuttige websites of applicaties. Hier vindt u meer informatie over elektrische auto’s, laad stations en rijden in het buitenland. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met één van onze medewerkers.

Locatie laadpalen 

Websites 

Applicaties

  • New motion
  • De EV APP