AA Lease

Pech, ongeval of schade

Is jouw auto niet meer rijdbaar door pech of schade of is jouw auto gestolen?

Bel direct met +31 78 633 83 33

 

Heb je schade, maar kun je nog wel veilig rijden? Meld dan jouw schade online.

Online schade melden

 

 

Ongeval, schade of diefstal

 

In geval van schade aan of diefstal van uw leaseauto dient u AA Lease onmiddellijk hiervan telefonisch op de hoogte te stellen. Ook is het van belang dat u een Schade Aangifte Formulier (SAF) volledig invult en deze binnen 48 uur naar AA Lease stuurt. Een akkoord voor schadeherstel wordt namelijk pas afgegeven aan de Schadenet vestiging na ontvangst van het schadeformulier.

Mocht er schade zijn ontstaan waarbij er lichamelijk letsel is opgelopen of een tegenpartij bij betrokken is (dan wel de tegenpartij is onbekend) dan dient u altijd door de politie een proces-verbaal op te laten maken. Dit is ook noodzakelijk in geval van diefstal of inbraak. Het proces-verbaal stuurt u, samen met het SAF, naar AA Lease. In sommige gevallen is het mogelijk om via internet aangifte te doen, zie http://www.politie.nl/aangifte. Deze aangifte dient u vervolgens zelf te printen en naar AA Lease te sturen.

Voor het herstellen van de schade kunt u een afspraak maken bij een vestiging van Schadenet. Voor het vinden van een Schadenet vestiging bij u in de buurt kunt u terecht op www.schadenet.nl. Door het invoeren van uw postcode krijgt u de dichtstbijzijnde Schadenet vestiging te zien, inclusief adresgegevens, telefoonnummers en openingstijden.

 

Schade Aangifte Formulier 

 

Onderhoud en reparaties

Het periodieke onderhoud moet worden uitgevoerd volgens het onderhoudsschema dat door de fabrikant van de auto is voorgeschreven en op aanwijzing van het autodisplay. Alleen een officiële merkdealer van uw leaseauto mag het onderhoud uitvoeren.

 

Het kan voor komen dat u een reparatie-, onderhoud- of schadefactuur zelf moet voorschieten. Bijvoorbeeld bij reparatie of onderhoud in het buitenland. Via een declaratieformulier kunt u deze kosten bij AA Lease declareren. Gelieve de originele facturen te bewaren tot na de betaling.

 

Na ontvangst zal de afdeling Reparatie & Onderhoud uw declaratie zo snel mogelijk in behandeling nemen. Noodzakelijke reparaties dienen tijdig door een officiële dealer van het betreffende merk te worden uitgevoerd. Zowel bij onderhoud en/of reparaties heeft de reparateur altijd, voor aanvang van de werkzaamheden, toestemming van AA Lease nodig. Vervanging of reparatie van niet in de leaseprijs opgenomen accessoires worden in rekening gebracht.

 

Waar u zelf op moet letten bij uw leaseauto

Als berijder bent u zelf verantwoordelijk voor de weerbestendigheid van de vloeistoffen. Denkt u hierbij aan antivries en ruitenwisservloeistof. Controleer ook regelmatig:

  • Het oliepeil
  • De koelvloeistof
  • De bandenspanning