AA Lease

Brandstofpas

Bij AA Lease kan elke werkgever de leaseovereenkomst uitbreiden met een brandstofpas. AA Lease biedt alle wagenparkbeheerders en berijders het comfort en het gebruiksgemak van een universele tankpas. Deze universele tankpas garandeert u een totale ontzorging op het gebied van tanken, laden, declareren en het ontvangen van rapportages.

 

Uw brandstofpas activeren

Wanneer uw werkgever de leaseovereenkomst heeft uitgebreid met een brandstofpas, ontvangt u deze per post. Voor gebruik is het belangrijk dat u de pincode online ophaalt.

 

Diefstal

Meld verlies of diefstal van de AA Lease brandstofpas direct bij AA Lease : 078 – 633 83 33. Dan blokkeren wij uw pas onmiddellijk en wordt er een nieuw pas aangevraagd. De nieuwe pas is meestal al binnen twee werkdagen in huis. Indien u over een internationale pas beschikt duurt dit ongeveer vijf werkdagen.

 

Let op: mocht u in een tijdelijk auto rijden dan is het niet mogelijk om uw tankpas via internet te blokkeren. Neem in dit geval direct contact op met AA Lease en uw pas wordt door een medewerker van AA Lease geblokkeerd. Uiteraard vragen we ook direct een nieuwe pas voor u aan.

 

Online declaratie

Heb je een brandstofpas, maar heb je zelf kosten gemaakt? Dan kan je deze kosten eenvoudig declareren met de MTC Next app.

 

Declareren gaat als volgt:

  • Ga naar de tegel “transacties” en klik deze aan
  • Klik op “nieuwe declaratie”
  • Kies kostensoort
  • Maak een foto van de te declareren bon met de knop “scan”
  • Vul de gewenste gegevens in en klik onderaan op de button “indienen”

 

Jouw wagenparkbeheerder of leasemaatschappij neemt de declaratie in behandeling. Mocht je vragen hebben m.b.t. jouw ingediende declaratie, mail dan contractbeheer@aalease.nl

 

Kilometerstanden registreren via de brandstofpas

Ten behoeve van een juiste kilometerregistratie is het van groot belang dat u bij elke tankbeurt de kilometerstand van uw leaseauto invoert. Wanneer u niet in uw vaste leaseauto rijdt, kunt u op de betaalterminal aangeven dat u gebruik maakt van vervangend vervoer, in alle andere gevallen verzoeken wij u de exacte kilometerstand op te geven.

 

Voorkom misbruik van uw brandstofpas
Skimming is een vorm van betaalpasfraude, waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, samen met de pincode kunnen ze geld opnemen en betalen in binnen- en buitenland. Helaas komt deze vorm van fraude ook voor bij tankpassen.

 

Wanneer u de pincode ingeeft, is het daarom verstandig de invoer met uw hand af te schermen. De invoer kan dan niet afgelezen worden met een camera. Wanneer u denkt dat de tankpas is gekopieerd, neemt u dan direct contact op met AA Lease via het telefoonnummer 078 – 631 13 12.