AA Lease

Brandstofpas

Bij AA Lease kan elke werkgever de leaseovereenkomst uitbreiden met een brandstofpas. AA Lease biedt alle wagenparkbeheerders en berijders het comfort en het gebruiksgemak van een universele tankpas. Deze universele tankpas garandeert u een totale ontzorging op het gebied van tanken, laden, declareren en het ontvangen van rapportages.

 

Uw brandstofpas activeren

Wanneer uw werkgever de leaseovereenkomst heeft uitgebreid met een brandstofpas, ontvangt u deze per post. Voor gebruik is het belangrijk dat u de pincode online ophaalt.

 

Diefstal

Meld verlies of diefstal van de AA Lease brandstofpas direct bij AA Lease : 078 – 633 83 33. Dan blokkeren wij uw pas onmiddellijk en wordt er een nieuw pas aangevraagd. De nieuwe pas is meestal al binnen twee werkdagen in huis. Indien u over een internationale pas beschikt duurt dit ongeveer vijf werkdagen.

 

Let op: mocht u in een tijdelijk auto rijden dan is het niet mogelijk om uw tankpas via internet te blokkeren. Neem in dit geval direct contact op met AA Lease en uw pas wordt door een medewerker van AA Lease geblokkeerd. Uiteraard vragen we ook direct een nieuwe pas voor u aan.

 

Online declaratie

Stap 1: Ga naar www.mtc.nl, vervolgens klikt u op ‘Inloggen’.

Stap 2: Klik vervolgens op de link Naar het Driver Dashboard.

Stap 3: Indien u niet geregistreerd bent, zult u zich eerst moeten registeren.

 

Registeren bij mijn MTC

  • Voer uw e-mailadres en (eigen) wachtwoord in
  • Klik op de activeringslink die via een bevestigingsmail naar het opgegeven e-mailadres is verzonden
  • Klik op pas toevoegen en vul uw pasnummer en pincode in
  • Vervolgens klikt u op registeren en komt u in het dashboard van uw MTc terecht

 

Stap 4: Nu u ingelogd bent in uw dashboard klikt u linksonder op declaraties.

Stap 5: Klik op ‘Toevoegen’

Stap 6: Vul de gevraagde velden in en controleer uw gegevens, klik nu op ‘volgende stap’.

Stap 7: Voer uw nieuwe transactie in, kies eerst uit binnen of buitenland (land waar u heeft getankt).

Stap 8: Vervolgens vult u alle gevraagde gegevens in en uploadt u de bon (lukt dit niet, stuur dan een kopie van de bon(nen) mee bij stap 11).

Stap 9: Vul uw pincode van de tankpas in en klik op ‘versturen’.

Stap 10: De declaratie staat nu opgevoerd in het overzicht met de declaraties.

Stap 11: U ontvangt nu een bevestigingsmail in de inbox van het opgegeven e-mailadres. U dient deze bevestigingsmail zelf door te sturen naar de wagenparkbeheerder van uw werkgever. Voeg indien van toepassing een kopie van de bon(nen) toe (zie stap 8).

Stap 12: Uw werkgever dient de declaratie te ondertekenen of te accorderen via de mail. Graag de geaccordeerde declaratie (indien van toepassing met bon(nen)) mailen aan contractbeheer@aalease.nl of getekend op laten sturen naar onderstaand adres:

 

AA Lease
T.a.v. afdeling contractbeheer
Laan der Verenigde Naties 57
3316 AK DORDRECHT

 

Kilometerstanden registreren via de brandstofpas

Ten behoeve van een juiste kilometerregistratie is het van groot belang dat u bij elke tankbeurt de kilometerstand van uw leaseauto invoert. Wanneer u niet in uw vaste leaseauto rijdt, kunt u op de betaalterminal aangeven dat u gebruik maakt van vervangend vervoer, in alle andere gevallen verzoeken wij u de exacte kilometerstand op te geven.

 

Voorkom misbruik van uw brandstofpas
Skimming is een vorm van betaalpasfraude, waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, samen met de pincode kunnen ze geld opnemen en betalen in binnen- en buitenland. Helaas komt deze vorm van fraude ook voor bij tankpassen.

 

Wanneer u de pincode ingeeft, is het daarom verstandig de invoer met uw hand af te schermen. De invoer kan dan niet afgelezen worden met een camera. Wanneer u denkt dat de tankpas is gekopieerd, neemt u dan direct contact op met AA Lease via het telefoonnummer 078 – 631 13 12.