AA Lease, Ames & FC Dordrecht: Samen staan we sterk!

Ames Autobedrijf en AA Lease zijn al tientallen jaren sponsor van FC Dordrecht. Reinier de Koning (36), commercieel directeur bij Ames Autobedrijf, en Marijn Bakker (45), commercieel directeur bij AA Lease, weten niet beter dan dat het zo is. En terecht natuurlijk, vinden ze allebei. Een stad als Dordrecht verdient een Betaald Voetbal Organisatie (BVO) en als lokale ondernemers ondersteunen ze die graag. In de mindere tijden, ja daar weten de heren best wat voorbeelden van, maar ook in goede tijden. Nu is zelfs een uitstekende tijd. “Door Energiek Dordt is er nieuw elan gekomen.”

 

“Vanaf het eerste moment dat Leon vertelde over Energiek Dordt waren we enthousiast.”

 

Ames Autobedrijf en AA Lease zijn weliswaar twee afzonderlijke bedrijven, ze hebben alles met elkaar te maken. Meer dan honderd jaar geleden startte het familiebedrijf Ames Autobedrijf met de verkoop van fietsen en huishoudelijke artikelen. Al snel kwamen daar ook auto’s bij. Ames Autobedrijf werd een kleine autodealer om in de loop der jaren uit te groeien tot het bedrijf dat het nu is: onderdeel van dealerholding Amega Groep met in totaal 16 merken, 33 vestigingen en 660 vaste medewerkers. De link met AA Lease, behalve dat ze naast elkaar gevestigd zijn aan de Laan der Verenigde Naties? Marijn: “Van een bijzaak een hoofdzaak maken is een kunst waar Ames Autobedrijf ijzersterk in is. Zo is ook AA Lease ontstaan. AA Lease (vroeger bekend als Ames Auto Lease) begon in 1969 als een van de eerste bedrijven met het leasen van auto’s. Dat werd zo’n groot succes dat het als zelfstandig bedrijf verder is gegaan. Inmiddels hebben we ongeveer 10.000 leaseauto’s in beheer en is het afgelopen jaar het aantal contracten voor leasefietsen verdubbeld.”

Werken moet leuk zijn

Reinier: “Wij versterken elkaar. De lijnen zijn kort bij ons gezamenlijke doel: tevreden klanten. AA Lease is een universele leasemaatschappij en least alle merken en types personenauto’s en bedrijfswagens. Een zeer groot gedeelte hiervan wordt geleverd door Ames Autobedrijf en de andere bedrijven van dealerholding Amega Groep. Daarnaast zijn veel bedrijven zowel klant bij AA Lease en bij Ames Autobedrijf. Zo versterken we elkaar en trekken als het ware op als één bedrijf. Allebei hebben we service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om dit te bereiken investeren we veel in een goede sfeer en deskundigheid. Ons uitgangspunt is: werken moet leuk zijn. Jonge mensen krijgen al snel verantwoordelijkheid waardoor ze kunnen groeien. Het resultaat is dat we lange dienstverbanden hebben. We verkopen de mooiste merken, maar onze medewerkers creëren echt de inhoud. Onze klanten waarderen dit bovengemiddeld.” Marijn: “Bij ons is dat precies zo, helemaal nu onze adviserende rol steeds groter wordt.”

 

Rode draad = samenwerken

Waarom persoonlijk advies belangrijk is en steeds belangrijker wordt? Marijn legt het graag uit. “Bij bijna ieder bedrijf staan de mobiliteitskosten in de top 3. Intussen komt er heel veel veranderende wet- en regelgeving op bedrijven af als het gaat om CO2-uitstoot en zero emissie. Daarnaast vervalt in 2025 de vrijstelling van BPM op bedrijfswagens. Dit betekent dat bedrijfsauto’s met een benzine of dieselmotor zo’n veertig procent duurder kunnen worden. Dit geldt overigens niet voor elektrische bedrijfsauto’s.” Reinier vult aan: “Onze branche zit midden in de transitie waarin elektrificatie en duurzaamheid de hoofdrol spelen. Dat is een uitdaging waar kansen uit voortkomen en die wij omarmen. Dit is erg actueel bij veel bedrijven en wij kunnen de klant ontzorgen op het gebied van mobiliteitsvraagstukken. De rode draad om dit te bereiken is samenwerken.”

Energiek Dordt

“In 2021 maakten we kennis met Leon Vlemmings, innovatiemanager bij FC Dordrecht. Vanaf het eerste moment dat hij vertelde over Energiek Dordt waren we enthousiast. Natuurlijk willen we hier onze bijdrage aan leveren in het algemeen en specifiek als het gaat om duurzame mobiliteit. Het is fantastisch dat zoveel verschillende organisaties hier samen komen, van bedrijfsleven tot het onderwijs, ziekenhuis, cultuur, sportverenigingen en nog veel meer. Allemaal met hetzelfde doel: samen nieuwe energie creëren in Dordrecht en de Drechtsteden. Het succes van de eerste klimaat neutrale wedstrijd in Nederland die het platform organiseerde, heeft al bewezen dat het werkt. Dit kon alleen door goed samen te werken en dat is gelukt.”

Impact maken 

Reinier: “Wanneer het goed gaat vinden wij het fijn om iets terug te kunnen geven aan de samenleving. We zijn onlangs uitgeroepen tot zowel SEAT als Škoda Dealer van het jaar 2024. Ames Bedrijfswagencentrum werd verkozen tot Sales dealer van het jaar 2024. Het prijzengeld dat we hiervoor hebben gekregen gaat naar lokale goede doelen. Daarnaast wordt onze Audi showroom ieder jaar omgetoverd tot de maatschappelijke beursvloer waar de mooiste matches met gesloten beurzen uitkomen.” AA Lease en Ames Autobedrijf hebben hier de afgelopen editie nog meerdere afspraken gemaakt met maatschappelijke organisaties. Achter de schermen is AA Lease betrokken bij Quiet Drechtsteden.

 

De twee commercieel directeuren werken niet alleen nauw samen, ze zijn ook eensgezind. “We hebben altijd al impact willen maken, waarde creëren voor alle betrokkenen. Met Energiek Dordt is er een extra impuls gekomen. Die nieuwe energie en creativiteit gaat ons nog heel veel brengen. We zien de toekomst vol vertrouwen en met een frisse blik tegemoet.”