Groot onderhoud Randweg N3

De randweg N3 tussen de A15 bij Papendrecht en de A16 bij Dordrecht is erg belangrijk voor de bereikbaarheid van de regio Drechtsteden. Maar, op dit moment verkeert de N3 in slechte staat en is groot onderhoud van belang. De gemeente, provincie en Rijkswaterstaat werken samen bij het groot onderhoud.

Groot onderhoud

De renovatiewerkzaamheden aan de Wantijbrug zijn al in volle gang en duren nog tot begin november 2020. 6 augustus 2020 start Rijkswaterstaat met groot onderhoud aan de N3 en dit duurt tot eind 2021. Er komt onder meer een nieuwe fundering en nieuw stil asfalt. Rijkswaterstaat start met 4 lange weekendafsluitingen tussen Papendrecht en de Staart Dordrecht. Vanwege de afsluitingen ondervindt het wegverkeer hinder op de N3.

Om de hinder te beperken, zijn volledige wegafsluitingen in weekenden gepland en deels tijdens vakantieperiode uitgevoerd. Tijdens weekendafsluitingen zijn delen van de N3 volledig afgesloten voor auto’s en vrachtwagens. Doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via de A15 en A16 (en omgekeerd). Op overige dagen blijft de N3 open, maar wel met minder rijstroken.

Kom op de fiets
Hoef je niet met de auto te komen, gebruik dan zoveel mogelijk de fiets. Fiets- en voetpaden blijven namelijk open.

Toch reizen met de auto?
Houd dan rekening met drukte op de weg en langere reistijden. Niet alle rijstroken zijn beschikbaar en deze zijn ook smaller, waardoor de snelheid moet worden aangepast. Plan je reis en bekijk voor vertrek de drukte op de weg op de website www.dordrechtonderweg.nl

Bijzonderheden
• De omleidingen tijdens weekendafsluitingen gelden niet voor nood- en hulpdiensten.
• Het openbaar vervoer rijdt tijdens de afsluitingen ook via een omleidingsroute.

Meer weten?
Actuele informatie over de werkzaamheden, planning en te verwachten hinder tijdens alle werkzaamheden aan de N3 vind je op www.n3werkzaamheden.nl.