De Verkerkloop 2024 was een groot succes!

Gisteren vond de jaarlijkse Verkerkloop plaats. Er deden ruim 3.000 deelnemers en 85 bedrijventeams mee om geld in te zamelen voor Het Fort. Dit goede doel richt zich op kinderen die in sociaal economische kwetsbare gezinnen opgroeien en te maken hebben met armoede.  In totaal is er €21.000 opgehaald.

 

Ieder jaar zijn wij samen met AA Rental ook van de partij. We willen we onze sportieve collega’s bedanken voor hun inzet! We zijn enorm trots op hun resultaat!

Goede doel

Dit jaar heeft Verkerk gekozen om het goede doel ‘Het Fort’ te steunen. Het Fort richt zich op kinderen die in sociaal economische kwetsbare gezinnen opgroeien en te maken hebben met armoede. Zij staan maatschappelijk gezien achteraan in de rij en krijgen minder kansen om zich volop te ontwikkelen. Door Het Fort te steunen kunnen er diverse activiteiten, maar ook materialen gekocht worden om het onrecht te bestrijden en Het Fort een veilige plek voor velen kinderen.

 

Over de Verkerkloop

Bij het 50-jarig bestaan van Verkerk in 1973 wilde de toenmalige directeur een aantal leuke activiteiten opzetten. Een voormalig medewerker kwam op het idee om een prestatieloop te organiseren voor de medewerkers en voor lopers uit Zwijndrecht. De eerste Verkerkloop was een feit. In 1999 sloot Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel zich bij de organisatie van de Verkerkloop aan. Toen werd ook de bedrijvenloop geïntroduceerd, waarmee jaarlijks veel geld voor goede doelen in Zwijndrecht en omgeving wordt binnengehaald. Ieder jaar wordt door de organisatie in overleg met Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel een goed doel in de regio Zwijndrecht bepaald waar de opbrengst van de Verkerkloop naartoe gaat.