Ben jij klaar voor de vakantie?

Op vakantie in Nederland of het buitenland?

Lekker in eigen land op vakantie, veilig en vertrouwd of toch op vakantie naar het buitenland? Het mag allemaal weer, maar de komende periode zijn er nog maatregelen van kracht om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hoe bereid je je voor? Wij helpen je graag op weg!

Vakantie in eigen land

Voor een zomervakantie hoef je niet de grens over. Er is in Nederland genoeg te beleven voor elke vakantieganger! Overnachten aan het strand, fietsen en wandelen in natuurgebieden of dagjes weg met de kinderen? De ANWB en Kids vakantiegids hebben de leukste vakantietips.

Toch naar het buitenland?

De regels over reizen per auto in Nederland zijn versoepeld. Het is weer toegestaan om met meerdere personen in de auto te zitten. Mochten er personen uit een ander huishouden in de auto zitten dan wordt men geadviseerd om een mondkapje te dragen. Ook in het buitenland zijn er regels over het reizen in één auto, maar deze verschillen per land. De ANWB probeert dagelijks een update te geven over de regels in het buitenland. Bekijk dus voor je op vakantie gaat de Reiswijzer van de ANWB voor een actueel overzicht met de coronaregels.

Vakantie in eigen land, neem het stuur in eigen hand!

Heb je voor de vakantie een ruimere auto nodig?
Huur nu vanaf €15 per dag een auto bij AA Rental en geniet extra van de zomer!
AA Rental heeft een ruim aanbod vakantieauto’s die perfect zijn voor jouw vakantie.
Bovendien profiteer je in de schoolvakanties ook nog eens van extra korting en extra vrije kilometers!
Ga snel naar www.aarental.nl.

Op reis met een elektrische auto?

Elektrische rijders gaan steeds vaker de uitdaging aan om met hun auto op vakantie te gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk! Een aantal tips op een rij:

Tip 1: De oplaadmogelijkheden
Bekijk van tevoren welke oplaadmogelijkheden er zijn op de route. Zo weet je zeker dat je niet met een lege accu langs de weg staat. Tegenwoordig zijn er genoeg websites zoals ChargeMap en Fastned om alle oplaadmogelijkheden te bekijken.

Tip 2: Betaalmethoden en laadsystemen
In Nederland kun je bij elke laadpaal dezelfde kabel en laadpas gebruiken. Echter, in het buitenland is dit niet het geval. Vraag aan jouw leaseadviseur advies over de juiste laadpaal en laadpas in het buitenland. Er zijn vele aanbieders in het buitenland waar je eerst lid van moet worden voordat je een pas kunt aanvragen (dit kan enkele werkdagen duren).

Tip 3: Pas uw snelheid aan
Natuurlijk mogen we in Nederland tegenwoordig op sommige tijdstippen en trajecten 130 km per uur rijden. Maar, het verschil in verbruik tussen 100 km per uur en 130 km per uur is al 15% in meerverbruik. Probeer liever iets langzamer en constante snelheid te rijden met de elektrische auto. Het scheelt weinig in reistijd, maar wel enorm in verbruik.

Zie je het toch niet zitten om met een elektrische auto op vakantie te gaan?
AA Rental helpt je graag! Klik hier om naar de website te gaan.

Pech met uw auto?
Bel de AA Lease alarmcentrale: 078-6338333.
Geef jouw locatie door: wegnummer, rij-richting, plaats (tussen welke steden) en kilometeraanduiding.
Blijf telefonisch bereikbaar, zodat de Alarmcentrale contact met je kan opnemen. Geef indien mogelijk twee telefoonnummers af.

Wel of geen milieusticker?
Ga je naar het buitenland? In sommige landen zijn milieuzones ingesteld. Hiervoor geldt dat de auto aan bepaalde voorwaarden moet voldoen en dat je bijvoorbeeld een milieusticker nodig hebt. De ANWB heeft op haar website een lijst gemaakt van landen waarop een milieusticker van toepassing is.

Wij hebben een zeer ruim aanbod aan occasions!

Ben je op zoek naar een occasion? Bij AA Lease kun je terecht voor zeer goed onderhouden tweedehandse auto’s. Speciaal voor jou hebben wij scherpe occasion acties. Bekijk de modellen op onze website!